Sat. Jun 15th, 2024

Michael Mooren ansiosta Kanada on maailmankuulu yhtenä maailman turvallisimmista maista. Huolimatta korkeasta yksityisten aseiden omistusosuudesta, jopa suurkaupunkien asukkaat tuntevat olonsa riittävän turvalliseksi jättääkseen ovensa auki. Tämä yllättää useimmat ulkomaalaiset, koska kanadalaiset, joilla on hallussapito- ja hankintalisenssi (PAL), voivat helposti ostaa vakavia ampuma -aseita, kuten kiväärejä ja haulikoita. Vaikka metsästys vaatii Kanadan tuliaseiden turvallisuuskurssin (CFSC) suorittamista, tuliaseiden ja ammusten valvonta on yleensä kohtuullista. Tämän vuoksi tässä on viisi Kanadassa kiellettyä yllättävää asiaa, jotka eivät ole ampuma -aseita.
#1. 5 Vauvan nimeä
Tänä vuonna Kanadan hallitus kielsi viisi vauvan nimeä eri syistä. Koska melkein jokainen kanadalainen voi läpäistä CFSC: n pisteytyksellä 80 prosenttia 50 kysymyksen kirjallisesta kokeesta ja käytännön kokeesta, vauvojen nimien kieltäminen vaikuttaa hieman absurdilta. Nimi “Hudson” suljettiin pois sen kaksinkertaisen merkityksen vuoksi, “Timmie” kiellettiin Kanadan suurimpana kahviketjuna Tim Hortons kutsutaan Timmiesiksi ja “Mackenzie” kiellettiin kunnioittaen entistä pääministeriä William Lyon Mackenzie King Secondia. Tähän luetteloon sisältyi myös “Maple” – Kanadan perimmäinen symboli – ja “Eh”, oletettavasti säästääkseen terveydenhuoltokustannuksissa, joita kaikki lapsuuden aikana kiusatut vaativat. Kukaan vauva ei ansaitse tuota kohtaloa.
#2. Citronella-pohjainen Bug Spray
Health Canadan päätös vetää bug -suihkeita sisältäen sitronellaa on jättänyt monet tutkijat raapimaan päätään. Maassa, jossa jopa täysin automaattiset aseet voivat ostaa ja myydä kaikki, joilla on rajoitettu hallussapito- ja hankintalisenssi (RPAL), vikasuihku näyttää olevan vähiten huolestuttavaa. Virallinen syy tämän tyyppisen sumutteen vetämiseen oli CBC: n mukaan “riittämättömien turvallisuustietojen puuttuminen”. Kanadalaiset, jotka suorittavat luonnonsuojelu- ja ulkoilukoulutuskurssin (CORE) oppiakseen metsästyksestä, eivät ole iloisia siitä, että he eivät enää löydä kunnollista vikasuihketta.
#3. Tuodut hehkulamput
Tämän tuomion mukaan hehkulamppujen tuonti kiellettiin Kanadassa 1. tammikuuta 2014 alkaen. Näennäisesti hullu maassa, jossa lähes kaikki kansalaiset, joilla on lupa omistaa ampuma -ase, hehkulamput on poistettu asteittain kompaktien loistelamppujen (CFL) ja LED -lamppujen hyväksi. Ironista kyllä, CFL: n tuottamaan ultraviolettivaloon liittyy turvallisuusongelmia, mikä tekee hehkulamppujen kieltämisestä entistä outompaa.
#4. Bongit
Marihuanan ystävien on mentävä rajan eteläpuolelle seuraavaa korjausta varten sen jälkeen, kun Kanada on virallisesti kieltänyt bongit, joissa tätä lääkettä poltetaan. Rikoslain 462.2 §: n mukaan kuka tahansa, joka edistää huumeiden käyttöä esineiden tai jopa kirjallisuuden kautta, voidaan saada kuuden kuukauden vankeusrangaistus tai suuri sakko.
#5. Sian sulkeminen
Humane Society Internationalin mukaan Kanada on ensimmäinen maa, joka on ottanut suuren askeleen eteenpäin eläinten hyvinvoinnin alalla luomalla sian sulkeutumista koskevan säännöstön. Uusien sääntöjen pitäisi estää siat jäämästä loukkuun tai kärsimästä epämukavuudesta viljelyn aikana. Paradoksaalista kyllä, villisikojen metsästys “missä ja milloin tahansa” Brittiläisessä Kolumbiassa on kuitenkin hienoa.
Johtopäätös
Kuten tosiasiat osoittavat, Kanada on kieltänyt yllättäviä asioita, jotka eivät ole ampuma -aseita. Itse asiassa polku ampuma -aselupaan on tullut entistä helpommaksi parin viime vuoden aikana. Kanadalaiset voivat nyt rekisteröityä kurssille ja saada sekä PAL että RPAL kahdessa päivässä 16 tunnin aikana. Parempi vielä, hakijat voivat ladata koulutusoppaita ilmaiseksi suoraan Ontarion tuliaseiden turvallisuuden koulutuspalvelusta (FSESO).